Steakburger m/ bearnaisemayo of doom

“That’s my secret Captain. I’m always hungry” – The Incredible Bulk

Det her er det ultimative monster af en burger! Som hvis en cafe-burger fik roids og botox og blev optaget i Avengers. Eller noget. Den smager i hvert fald godt, og er fuld af gains.

200 g bøf med god marmorering (fx rib-eye, højreb, flapsteak eller kotelet)
1 lille løg
2 tsk balsamico
1-2 tsk engelsk sauce
1/2 drueagurk
mellemlagret cheddar
1 spsk god mayonnaise
1 spsk hakket frisk estragon
1 tsk hakket salvie
lidt citronsaft
salatblade

1 burgerbolle

  1. Skær løget i tynde skiver og brun på en pande. Når de er bløde overhældes de med balsamico og engelsk sauce, så de nærmest karamelliserer.
  2. Krydr bøffen i salt og peber, og steg ved høj varme i smør. Smid også et hvidløgsfed og lidt frisk timian på panden. Bøffen skal kun være på panden længe nok til at få stegeskorpe. Den skal være RØD. Hvis du vil have dit kød gennemstegt kan du sgu lave en hakkebøf, eller blive voksen. Jeg brugte en lækker velhængt kotelet, der i sine levende dage havde spist vældig med græs. Lad bøffen hvile utildækket.
  3. Rør mayo sammen med estragon og salvie, og smag til med salt og citronsaft. Du kan selvfølgelig lave din egen mayo, men ellers laver Hanegal og Hellmann’s også glimrende produkter.
  4. Skær bøffen i tynde skiver, skråt ned gennem fibrene. Flæk bollen, smør den med mayo, og fyld den med salat, steak, cheddar, løg, og drueagurk i skiver. Hvis du ikke kan tåle gluten skal du bruge et glutenfrit alternativ, ellers skal du lade være. Gainz ❤

EDIT: Der er blevet efterlyst en opskrift på burgerbollerne. Den er hermed givet videre.

LANGTIDSHÆVEDE BURGERBOLLER

3 dl vand
2 dl skyr
15 g gær
1/4 dl ekstra jomfru olivenolie
250 g mel

  1. Bland vand og skyr, og rør gæren ud heri. Rør til sidst mel og olie i.
  2. Skålen dækkes med plastfolie, og sættes i køleskabet natten over.
  3. Næste morgen tilsættes yderligere 10 g salt, og 300-350 g mel. Hvor meget mel man skal bruge varierer lidt, men dejen skal hellere være for våd end for tør. Ælt godt og grundigt, og lad hæve i mindst én time, og gerne mere.
  4. Form 8-10 flade boller, og bag på en plade med bagepapir, ca. 20 minutter ved 200 grader.

burger1 burger2

3 thoughts on “Steakburger m/ bearnaisemayo of doom

  1. Pingback: Den ultimative burger | Guns og Glutes

  2. Pingback: Sliders/miniburgers | Guns og Glutes

  3. Pingback: De 5 mest læste blogindlæg i 2015 | Guns og Glutes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s