Rootza

rootza2

First of all. Jeg har sgu ikke noget imod at man spiser en pizza engang imellem. Pizza er lækkert – specielt hvis det er en god hjemmelavet pizza, og ikke en araberlagkage med cocktailpølser og kebab af ringeste kvalitet. Men anyways, det kan være rart med et lidt sundere alternativ, der rent faktisk kan gå som hverdagsmad. Her kommer rootzaen ind i billedet. Som navnet antyder er det en pizza, hvor bunden er lavet med rodfrugter. Lyder det bizart? Bliv hængende – tricket er at lave den på en måde, hvor bunden bliver sprød, i stedet for våd og nedern. Det får du tricket til i denne opskrift, og jeg kan love dig for at den bliver lige så lækker som den er sund!

100 g gulerod
100 g kartoffel
300 g pastinak
2 store æg
100 g revet mozzarella
1 tsk salt
… Og naturligvis dit yndlingsfyld

  1. Riv gulerod, kartoffel og pastinak på et mellemgroft rivejern. Tilsæt salt allerede nu – det er med til at trække væske ud af rodfrugterne.
  2. Kom de revne rodfrugter i et viskestykke eller klæde, og klem alt hvad du har lært – det dræner dem effektiv for rigtig meget væske.
  3. Rør sammen med sammenpiskede æg og mozzarella. Fordel i et helt tyndt lag på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen 15-17 minutter ved 200 grader.
  4. Tag bunden ud af ovnen. Flyt den fra bagepapiret og over på en rist (så bliver den ekstra sprød). Kom fyld på (på billedet har jeg tomatsovs, skinke, pepperoni, oliven, artiskok, peberfrugt, samt revet og frisk mozzarella), og bag rootzaen færdig ved 220 grader – det tager ca 15 minutter.

rootza

rootza1

rootza3

Advertisement

One thought on “Rootza

  1. Pingback: Træningsbrevkassen: Q&A del II | Guns og Glutes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s