Sund chokoladebrownie uden mel

Jeg er vild med denne brownie, og bager den tit. Der bliver en stor portion, men der går sjældent mere en 3 dage før undertegnede, aka Ædeøglen, har fortæret det hele. Det gør heller ikke noget, for den er proppet med kvalitetsprotein, gode carbs, masser af sundt fedt, og mikronæringsstoffer.
Den er uden mel, og dermed glutenfri, hvis man nu ikke kan tåle det. I stedet er der brugt bagt sød kartoffel, der har en blød konsistens, og en fantastisk karamelliseret smag.

800 g sød kartoffel
3 æg
120 g Bodylab Whey 100 proteinpulver, double chocolate eller chokolade
40 g kokosolie
40 g kakao
40 g chokolade, mindst 70%
60 g valnøddekerner
1 lille tsk salt
1 tsk bagepulver
Til topping: Zero Salty Caramel Topping

  1. Den søde kartoffel skal bages med skrællen på, men stik den et par gange med en gaffel. Jeg bruger en kæmpe motherfucker på 800 g, som skal have 1,5 time i ovnen på 180. Bruger du to på 400 g, kan du sikkert nøjes med det halve. Den skal bare være blød og gennembagt. Derefter kan skrællen let pilles af.
  2. Alle ingredienser, på nær chokolade og valnøddekerner, blendes til en helt flydende dej uden klumper. Hak derefter valnød og chokolade groft, og rør i dejen.
  3. Bages i et ovnfast fad med bagepapir ved 180 grader i ~20 minutter. Den skal ikke være helt gennembagt, men stadig mushy og blød, så hold lidt øje med den. Spis den mens den stadig er lun, så chokoladestykkerne er flydende. Yum!

Der bliver 10 stykker kage, med næringsfordelingen pr. stk:
250 kcal, 15 g protein, 17 g carbs, 13,5 g fedt.

brownie

“Evabody wanna be a bodybuilder, but aint nobody wanna eat no big ass cake!” ~ Ronnie Coleman

brownie2

“I am become cake, the destroyer of catabolism”

brownie1

3 thoughts on “Sund chokoladebrownie uden mel

  1. Pingback: Tilfældige tanker om træning V | Guns og Glutes

Leave a comment