Tip: Bottom hammergrip til DB press

bottom hammergrip

Når man kommer op og kan presse semi-tunge håndvægte i db bænkpres, møder man ofte et problem. Kroppen kommer i vejen for de større håndvægte, og man kan ikke få det fulde bevægeudslag i bundpositionen med. Det kan særligt være tilfældet at håndvægtene begrænser bevægeudslaget, hvis man udsættes for fx Fitness Worlds skrammel af enorme plastikhåndvægte, der er designet til at stimulere din selvtillid snarere end dine muskler.

Et let tip for at løse dette problem, er at bruge hammergrip i bundpositionen – med andre ord rotere håndledet, så håndvægtene vender parallelt med kroppen, og ikke på tværs. Udover at der pludselig bliver plads til at du kan træne med fuld range of motion, så har det også for mange den effekt, at de automatisk udadroterer humerus (overarmsknoglen) i yderpositionen. Det kan som udgangspunkt være en sundere position at presse fra, da for meget pres med indadrotation (som i fx almindelig bænkpres) kan føre til, eller forværre, afklemningssyndrom i skulderen.

Vær opmærksom på at det er en teknik, som kan kræve noget tilvænning. Er du ikke vant til at presse med så stort bevægeudslag, så brug indledningsvis lette vægte, med fokus på en kontrolleret bevægelse, særligt i bundpositionen. På den måde får du både opbygget mobilitet og stabilitet i denne position, og minimerer risikoen for skader. Øvelsen bliver også en del hårdere grundet den større bevægelse, og du kan altså bruge mindre vægt. Det er ikke i sig selv er en ulempe, men bare en konsekvens af at du træner mere effektivt.

I nedenstående video kan du se mig demonstrere teknikken i langsomme dumbbell presses.

Leave a comment